Mindfulness tijdens thuiswerken
Mindfulness tijdens thuiswerken
Mindfulness tijdens thuiswerken

Mindfulness tijdens thuiswerken

  • Auteur: Ronald van den Berg

De boog kan niet altijd gespannen zijn; zo luidt de bekende uitdrukking. Dit geldt ook zeker voor degenen die thuiswerken. Plan daarom één of twee keer per dag een rondje Mindfulness in. Gewoon even de aandacht op jezelf richten waarbij niets moet.

Rustmomenten

Als je thuiswerkt heb je minder momentjes met collega’s bij het koffieapparaat. Daarnaast blijft het werk maar komen (via mail / chatapplicaties) en kun je jouw werkplek ’s avonds niet achter je laten. Juist daarom is het belangrijk om op een dag meerdere rustmomenten te nemen. Een kwartier per keer is voldoende. Plan een moment voor jezelf in, anders vergeet je ze of heb je er geen tijd voor. 

Wat kun je doen in deze rustmomenten?

Het checken van je e-mail of het plegen van dat noodzakelijke telefoontje is geen ontspanning. Op de momenten dat je even rust neemt moet je iets doen waarbij je niet intensief hoeft na te denken. Mindfulness kan daarbij een uitstekende methode zijn.

Wat is Mindfulness?

Met Mindfulness vestig je jouw aandacht op het heden, op het nu zonder hierover te oordelen. Je houdt je bezig met wat er op dit moment speelt. Alle gedachten die te maken hebben met de toekomst, denk daarbij aan gedachten zoals: ik moet dat project nog even afmaken, ik moet die persoon nog bellen, de financiën moeten nog geregeld worden etc. die gedachten laat je voor wat ze zijn. 

Door middel van Mindfulness leer je om aandacht te geven aan dat wat zich nu voordoet. Denk hierbij aan zowel lichamelijke ervaringen als emoties of zintuigelijke ervaringen. 

Mindfulness is niet spiritueel van aard, is ook niet zweverig maar helpt je puur om te focussen op het nu. 

Voordelen van Mindfulness

  • Mindfulness werkt stressverlagend
  • Je bent je meer bewust wat er zich op dit moment afspeelt
  • Door Mindfulness ben je productiever
  • Dankzij Mindfulness krijg je een betere focus
  • Mindfulness geeft je rust en laat je meer genieten van alles om je heen

En dan is Mindfulness ook nog eens eenvoudig aan te leren. De vraag is niet waarom je Mindfulness zou doen maar waarom je het niet zou doen.

Gratis VGZ Mindfulness Coach app 

Voluit leven
Boeken - Ontspanning
  • Geweldig boek over Mindfulness.
€ 28,50
Mindfulness voor Dummies
Boeken - Ontspanning
  • Eenvoudig Mindfulness aanleren
€ 14,99