Planten voor de ontspanning
Planten voor de ontspanning
Planten voor de ontspanning

Planten voor de ontspanning

  • Auteur: Ronald van den Berg

Thuiswerken levert vaak veel stress en spanning op, daarnaast word je er erg moe van. De redenen hiervoor zijn uiteenlopend. Een mail vol met punten die je moet doorvoeren, bovenop de stapel issues die je al had liggen. Daarnaast werk je thuis veel effectiever. Je hebt thuis immers geen collega’s waarmee je een praatje kunt maken. Acht uur thuiswerken is ook echt 8 uur werken. In de meeste gevallen is dit vermoeiender dan acht uur werken op kantoor. Effectief werk je daar maar 6 uur per dag.

Om de dag door te komen is het verstandig om je werkplek zo in te richten dat de plek zelf je geen energie kost maar energie oplevert. Dit kan met het gebruik van planten en bloemen.

  • Er zijn planten en bloemen die rust opleveren. 
  • Er zijn er die goed zijn voor de productiviteit.
  • En er zijn planten en bloemen die zelf goed zijn voor je gezondheid. 

Wij hebben een lijstje gemaakt van planten en bloemen waarvan wij denken dat deze het meest effectief zijn.

Vrouwentong

De vrouwentong, een Sansevieria, is een plant waarvan men zegt dat deze de productiviteit verhoogd. De plant is energie-verhogend en geeft een geur af die ervoor zorgt dat je minder gestrest bent. Daarnaast zuivert de plant zuivert de lucht. Ook kan de plant  helpen bij oogirritaties of hoofdpijn.

Vrouwentong - Sansevieria
Inspiratie - Planten
  • Deze in het oog springende vrouwentong stelt weinig eisen.

    De Sansevieria is erg makkelijk in onderhoud. 

€ 12,95

Omdat de plant zeer eenvoudig in onderhoud is mag deze eigenlijk niet ontbreken op je thuiswerkplek.

Goudsbloem

De Goudsbloem is goed voor de algemene gezondheid. Bloemen zijn over het algemeen genomen goed voor mensen. Je wordt kalm van bloemen. De Goudsbloem kan ervoor zorgen dat de bloeddruk daalt en het bevordert de bloedcirculatie. 

Jasmijn

Deze plant is rustgevend en zorgt voor een goede slaap. De Jasmijn ruikt ook nog eens heel erg lekker. De Jasmijn zorgt voor een verlaging van de stress en gevoelens van boosheid. 

Varens

Ben je gefrustreerd of boos van het werk of van de kinderen die om je heen lopen te draaien dan is de varen wat voor jou. Varens filteren formaldehyde, xyleen en tolueen uit de lucht. Hierdoor krijg je een optimale luchtkwaliteit wat weer goed is voor je geestelijke gezondheid. 

Kortom er zijn diverse planten en bloemen die je het thuiswerkende leven een beetje prettiger kunnen maken. Naast de positieve bijwerkingen ziet al dat groen er ook nog eens mooi uit.